Včelí úly

22. září 2011 v 17:45 | "S" |  Pečení a vaření - recepty
Na 60 včelích úlů potřebujete: 16 dkg cukru moučka, 16 dkg Hery, 60 rozdrcených piškotů, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce horké vody
Na náplň: 125 g másla, 3 lžíce rumu (nebo rumovou tresť), trocha vaječného koňaku
Na podstavu: 60 piškotů nebo kolečka z lineckého těsta

Postup: Piškoty rozemelte nebo je vložte do mikrotenového sáčku a rozdrťte je válečkem (funguje to skvěle i jako předvánoční terapie - pár dobře mířených ran a stres je pryč, uvidíte!). Ze všech surovin potom vypracujte hladké těsto a určitě ho dejte alespoň na hodinu do lednice ztuhnout. Jinak se vám bude lepit na tvořítko a úly nebudou držet.
Náplň si umíchejte dle chuti, připravte si do misky dostatečné množství moučkového cukru na vysypávání formičky a jde se na věc. Uzavřené tvořítko vysypte cukrem a natlačte do něj těsto. "Důlečkovákem" udělejte v úlu prohlubeň, kterou naplňte připraveným krémem.
Úl přiklopte piškotem a opatrně ho vyndejte z formičky. Nakonec ho můžete ještě polít čokoládovou polevou (ale nemusíte, už takhle je to dost sladké).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama